19/11/2024

19 de novembre de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rebut aquest matí a responsables de l'empresa italiana Camplus, que està impulsant la construcció de la nova residència d'estudiants en l'avinguda de la Vall d'Uixó de la capital de la Plana.

 

En aquesta reunió de treball han sigut presents Patricia Barreda i Amparo Olmos responsables de l'empresa Calpe Invest, empresa propietària de l'immoble i que està duent a terme els treballs, així com representants de la divisió per a Espanya de la signatura italiana, Camplus Ibèrica, com Miguel Ángel Alonso i Daniel Pérez. Al costat de l'alcaldessa ha participat en aquesta trobada el regidor d'Economia, Juan Carlos Redondo.

 

Així, l'alcaldessa ha pogut conéixer, de primera mà, alguns dels detalls d'aquesta nova residència, que ocupa l'edifici on abans es trobava l'antiga fàbrica tèxtil de Marie *Claire a Castelló, aprofitant 6.000 m² del total de 12.000 m² amb els quals comptava aquest espai industrial. Podent-se ampliar en un futur, fins i tot amb una parcel·la adjacent”.

 

Camplus va nàixer a la ciutat italiana de Bolonya en la dècada dels 80 i compta amb presència en 15 ciutats italianes, amb més de 10.000 estudiants en les seues residències.

 

Castelló ciutat universitària

L'alcaldessa ha destacat que “a Espanya, només Pamplona i Sevilla compten amb residències Camplus i la de Castelló, que es posarà en marxa al començament de 2025, amb al voltant de 200 places, serà la tercera, abans fins i tot de futurs projectes a Madrid, Barcelona o València, la qual cosa parla de l'interés d'aquesta empresa a la nostra ciutat. D’esta manera estem reforçant a més el seu caràcter de ciutat universitària i la nostra capitalitat, ja que són més de 15.000 els estudiants de la Universitat Jaume I i el CEU Cardenal Herrera amb els quals compta Castelló”.

 

Carrasco ha insistit en la idea que “des de l'equip de govern posarem la ‘catifa roja’ a tot aquell que vinga a la nostra ciutat a invertir, a crear riquesa i llocs de treball”.

 

També ha remarcat que “Des del govern fem costat a les empreses que porten més inversions, que generen més ocupacions i que converteixen a Castelló en una ciutat d'oportunitats. Reunions com aquesta són sinònim del dinamisme econòmic i de l'interés que desperta Castelló per a les inversions i per al desembarcament de noves empreses. Tot això es tradueix en projectes com el d'aquesta residència estudiantil”.

 

La primera edila ha afirmat que “l'aposta per la col·laboració públic-privada permet agilitzar els tràmits i els terminis per a fer realitat projectes com aquesta nova residència que obrirà les seues portes en 2025 i gràcies a la presència d'estudiants universitaris dinamitzarà també els comerços i serveis de la zona”.

 

Zona urbana en transformació

Carrasco ha volgut destacar que “aquesta zona de la ciutat ha tingut grans transformacions en les últimes dècades. Des del pas de l'antiga N-340, el naixement de la Universitat Jaume I o soterrament de les vies del tren, no ha deixat de canviar. Hui destaquen l'Estació Intermodal, el pas del TRAM, hotels, un centre de Formació Professional o l'oferta comercial i de serveis, com a imatge més recognoscible d'aquesta entrada a Castelló”.

 

L'alcaldessa ha agraït “l'aposta de cada vegada més empreses per la nostra capital, que coincideix amb l'objectiu que té el govern municipal de fer de Castelló una ciutat més atractiva i moderna, amb cada vegada més oportunitats i més serveis”.