23/12/2024

23 de desembre de 2024.- El regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, ha participat en la clausura del Taller d'Ocupació, que ha tingut lloc aquest matí en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló.

 

Un acte al qual ha assistit també Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General de Labora, Antonio Galvañ i la cap del servei territorial d'Ocupació, Charo Tena. Per part de l'Ajuntament de Castelló han estat també presents la Cap de Secció d'Impuls de l'Activitat Econòmica i l'Ocupació, M.ª José Martín i la cap Negociat de l'Agència de Desenvolupament Local, Remedios Pavón, a més d'altres tècnics de l'administració autonòmica i municipals i responsables dels diferents tallers, com la seua directora, Mari Carmen Juan.

 

En aquest taller, dirigit a persones de més de 18 anys en cerca d'ocupació, han participat 36 persones. Aquest taller va començar el passat dia 29 de desembre de 2023, amb una duració de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional i amb l'obtenció de Certificats de Professionalitat complets en les especialitats de Peó de la construcció i Obrera; Peó agrari i treballador qualificat en cultius ecològics; Lampistes/as instal·ladors de conductes de calefacció i aigua calenta sanitària.

 

El regidor d'Ocupació ha posat l'accent en la seua intervenció que “al llarg d'enguany s'han anat impartint també altres tallers en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i Labora, com són “Et Formem 6 i 7”, “T’Avalem en clau jove 4” i “Taller d'Ocupació Dones 1”, sent la primera vegada en la història que s'imparteixen fins a quatre tallers al mateix temps”.

 

Unes formacions que han tingut lloc en eixe centre de referència, a nivell nacional, com és el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV, abastant fins a 11 especialitats laborals diferents i amb un nombre total de contractacions de 137 persones”, han remarcat el Redondo.

 

Redondo ha reiterat també que “la millor política social és crear ocupació. I des de l'equip de govern que dirigeix l'alcaldessa Begoña Carrasco, estem compromesos al màxim amb fer de l'orientació, formació i inserció laboral en una de les principals línies d'actuació durant aquest mandat”.

 

Pioners en formació a la carta

El regidor d'Ocupació ha volgut també referir-se a l'èxit que està suposant la iniciativa de Formació a la Carta “en la qual Castelló és pionera en tota Espanya, amb la qual pretenem identificar les necessitats formatives reals juntament amb les empreses, que són al cap i a la fi les que creguen ocupació i coneixen els perfils amb més demanda en l'actualitat”.

 

Es tracta també d'una gran exemple de col·laboració públic-privada, que permet un alt índex d'inserció laboral una vegada finalitzada la formació, perquè són precisament les empreses les que coneixen els perfils que necessiten i aquesta Formació a la Carta va encaminada totalment a donar resposta a aquesta demanda”, ha ressaltat.

 

Tendència positiva del mercat laboral

Redondo s'ha referit també a les dades relatives a l'ocupació a la ciutat de Castelló. “Així, les últimes dades, del mes de novembre de 2024, indiquen que s'ha registrat el major nombre d'afiliacions a la Seguretat Social a la ciutat de Castelló des que es té registre en 2003, amb 102.675 afiliacions. I el mes de novembre passat, segons l'Observatori Estadístic de Castelló, ha sigut el novembre amb l'atur més baix des de 2008 a la ciutat de Castelló, comptabilitzant-se 12.288 persones desocupades, la qual cosa llança una taxa de desocupació del 10,9%”.

 

L'edil ha apuntat que aquestes dades “encara estan lluny de les xifres de plena ocupació que teníem a principis d'aquest segle XXI, però la tendència és sens dubte positiva. I això, encara que sempre existeixen factors externs incontrolables, és producte de la suma d'esforços de tots. En el cas que ens ocupa, de la suma entre administracions com l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana, a través de Labora”.

 

Suport de Labora

En aquest sentit, Juan Carlos Redondo s'ha referit “al suport imprescindible de la Generalitat Valenciana. Perquè sense aquesta ajuda, en forma de finançament per part de l'administració autonòmica, no seria possible res del que estem parlant. Un suport que es tradueix en subvencions per valor de quasi 3,3 milions d'euros amb aquests quatre tallers que parlàvem”.

 

I l'any passat va ser mereixedor de la inversió per part de Labora de 10 milions d'euros per a generar ocupació a la nostra ciutat”, ha volgut recordar. “Tot amb un objectiu que no són sol números, sense que podem posar-li cara, com fem hui en aquest Saló de Plens. Perquè tot aquest esforç econòmic. Tot el treball conjunt de les administracions té uns destinataris que són els alumnes i alumnes d'aquest Taller i de tots aquells quants posem en marxa”.

 

Ajuda a la reconstrucció després de la dana

Per part seua, el secretari autonòmic, Antonio Galvañ, ha felicitat l'alumnat i ha agraït a l'Ajuntament el seu compromís amb l'ocupació, alhora que s'ha referit a les conseqüències de la *dana a la província de València i la importància de comptar amb professionals com els perfils que s'han impartit en aquest Taller d'Ocupació.

 

Els peons i obrers contribueixen a la construcció i reparació d'infraestructures resistents. Els especialistes en cultius ecològics juguen un paper clau en la recuperació de sòls i a garantir una agricultura sostenible enfront de les inclemències climàtiques. I els lampistes i instal·ladors asseguren que els sistemes d'aigua i calefacció vitals en situacions d'emergència funcionen de manera eficient”, ha dit.

 

Galvañ ha subratllat que “aquestes habilitats no sols són eines per a accedir a l'ocupació, sinó que són també un pilar per a la resiliència de la nostra comunitat davant els reptes climàtics i socials de futur”.