31/01/2025
31 de gener de 2025. La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, i la tinenta alcalde del Grau, Ester Giner, han assistit hui a la presentació de les XIV Jornades Gastronòmiques de la Galera. Unes jornades ja consolidades creades pel Patronat de Turisme amb l'objectiu de potenciar este element tan característic de la gastronomia castellonenca de la mà dels restaurants de la zona.
De l'1 al 28 de febrer, castellonencs i visitants podran gaudir d'una experiència única en els millors restaurants del Grau de Castelló amb menús especials on la galera serà la gran protagonista. Els restaurants participants oferiran plats elaborats amb producte local i la millor tradició marinera. Els participants d'esta edició són La Ola, Brisamar, Casa Juanito, Casa Santiago, Nou Escull, Taverna el Port, Ri&Co Restaurant, Restaurant Mediterrani i El Mirador del Port.
La regidor de Turisme ha destacat la importància d'estes jornades per a posar en valor un dels principals atractius del districte marítim: "Les Jornades Gastronòmiques de la Galera són una mostra del compromís d'este govern municipal amb la identitat gastronòmica i turística de Castelló. Gràcies a la col·laboració amb els restaurants del Grau, posem en valor un producte autòcton i continuem impulsant l'atractiu de la nostra ciutat com a destí gastronòmic de primer nivell".
Per part seua, la tinenta alcalde del Grau ha assenyalat que “estes jornades són una oportunitat excepcional per a donar visibilitat a la nostra tradició marinera i a l'excel·lència dels productes de la nostra costa. Convidem a veïns i visitants a sumar-se a esta experiència i a descobrir la riquesa culinària del nostre districte marítim en restaurants que són referents a nivell nacional i internacional”.
Esta iniciativa està emmarcada dins de GastroGrao Castelló, un projecte impulsat pel Patronat de Turisme per a potenciar la gastronomia grauera com un dels principals atractius turístics de la zona. En este sentit, durant tot l'any se celebren una sèrie de jornades per a potenciar els productes més característics i tradicionals del districte marítim.